luni, 20 februarie 2012

Buna lunineata! Astazi este ziua tehnicii Caleidoscop :)



Salutare tuturor!


Sper ca ati petrecut un weekend de poveste si ca ati inceput saptamana cu forte proaspete :)
Eu am petrecut foaaarte bine alaturi de familie si prieteni iar bebelina noastra creste pe zi ce trece si e din ce in ce mai dulce si mai inventiva.
Astazi m-am gandit sa va povestesc cate ceva despre tehnica denumita Caleidoscop. Sunt mai multe grade de complexitate, posibilitatile sunt nelimitate, iar eu astazi am sa incep cu cea mai usoara dar si cea mai de efect, dupa parerea mea (merg pe ideea "less is more" :) )
Ideea de baza este sa faceti un bastonas in forma de triunghi, pe care sa il
multiplicati in 6, iar apoi sa formati o simetrie. Triunghiul trebuie sa fie echilateral pentru ca totul sa iasa perfect egal, iar formele sa se vada "in oglinda".
Iata cum vom proceda pentru a face bastonasul de mai jos:
  1. Luati doua culori, de preferinta in contrast, si inmuiati-le. Treceti apoi fiecare culoare prin masina de paste la cel mai gros nivel. Puneti-le una peste cealalta iar apoi treceti-le prin masina de paste la un nivel intermediar. Se va forma o fasie lunga.  Taiati in forma unui dreptunghi , impartiti imaginar fasia in doua parti egale si apoi cu o jumatate formati o rola.
  2. Cu a doua jumatate nu facem o rola ci vom impaturi in fata si in spate, pentru a defini laturile triunghiului despre care va vorbeam.
  3. Rulati usor ultima parte, pentru un plus de efect. Cu cat fasia este mai lunga cu atat va puteti juca mai mult cu impaturirea ei si rolele formate, alternand astfel nivelul de complexitate dorit.
  4. Fortati bastonasul intr-un triunghi si presati pana micsorati laturile si acesta devine suficient de lung pentru a fi taiat in doua parti egale cu care vom lucra mai departe.
  5. Puneti apoi cele doua triunghiuri fata in fata pentru a forma o imagine in oglinda. Aici puteti sa experimentati astfel incat sa gasiti cea mai potrivita formula, deci nu este o regula anume.
  6. Taiati rombul nou format in 3 parti egale si apoi uniti-le pentru a forma intregul bastonas.
  7. Presati bine pentru a scoate aerul dintre bucati si gataaaaaa!!!
Sa aveti succes si sa realizati niste piese minunate cu acest model deosebit!
Va doresc o zi minunata!

Ta Ta!
Cati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu