joi, 16 februarie 2012

Tableta in dungi sau Basic Striped Slab

Buna dimineata!


Astazi mi-am propus sa va vorbesc despre cum putem sa facem dungi din fimo si ce aplicatii ulterioare putem avea, deschizand astfel un capitol care mie cel putin mi se pare foarte interesant.
O sa incepem cu dungile simple, deoarece in combinatie cu bastonasele ot crea niste efecte deosebite (vezi brosele de ieri ;) ). Masina de paste este un "must", deoarece aveti nevoie de uniformitate si o grosime bine determinata, desi si variatiile pe aceasta tema pot fi foaaarte interesante.
  1. Luati doua culori, conditionati-le putin pentru a se inmuia cum trebuie, si treceti-le prin masina de taitei. Eu folosesc prima data cea mai groasa sectiune. Oricum, si in cazul in care va doriti dungi mai subtiri, nu este recomandat sa le treceti direct prin sectiunea dorita ci sa faceti operatiunea treptat.
  2. Formati apoi doua patrate sau dreptungiuri, puneti-le una peste cealalta si asigurati-va ca nu ramane aer intre ele.
  3. Taiati pe verticala in doua forme egale, care se vor pune la randul lor una peste cealalta, alternand culorile ( deci nu punem negru peste negru  de ex.)
  4. Repetati procedeul in functie de cat material ati ales sa combinati in acest fel, iar cand vi se pare suficient, incepeti sa taiati felii. Acestea la randul lor pot fi puse una langa cealalta, respectandu-se desigur alternanta de culori, pentru a forma o fasie in dungi perfect egale. 
 Mai departe, pe baza acestor dungi vom crea modele inedite, pe care vi le voi expune cat de curand. Astept desigur si de la voi creatii personale pentru a diversifica cat mai mult stilurile de lucru ;)
Va doresc mult succes in combinatiile pe care alegeti sa le faceti si pana data viitoare sa aveti o zi excelenta!

Ta Ta
Cati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu