luni, 13 februarie 2012

Incadrarea unui Bullseye intr-un patrat


Salutare!

Este posibil ca asta sa fie luna informatiilor de ordin tehnic pentru ca nu cred ca o sa apuc prea curand sa fac tutoriale, bebelina este foarte posesiva cu mami these days..:)
Sa incepem cu inceputul. Astazi mi-am propus sa va povestesc cate ceva despre cum putem pastra o forma rotunda intr-un patrat. Procedeul acesta ne ajuta sa lucram mai usor cu diferite modele, fara a afecta structura de baza. Pare un subiect banal insa este ceva mai ai mult de lucru daca ne dorim ca lucrurile sa iasa facute "ca la carte" :).
In mare, este vorba despre supraincarcarea si taierea formei (overpacking and cutting).
In imaginile explicative avem un baston "bullseye", format dintr-un cilindru negru, infasurat intr-o folie alba, apoi in doua rosii, iarasi una alba si trei negre. Negrul va fi culoarea de fundal in acest caz, deci am infasurat in mai multe folii, astfel incat sa avem de unde sa taiem forma :). Recomandarea mea este sa taiati cu o lama groasa si sa urmati pasii de mai jos pentru a obtine o forma frumoasa, perfect patrata :)
  1. Cu lama dati forma de patrat batonasului, astfel incat forma rotunda sa fie in centru. Dupa cum vedeti, colturile nu au material deloc.
  2. Taiati 4 fasii de fimo negru si puneti-le acolo unde acesta lipseste, pentru a da o forma perfect patrata
  3. Cu lama striviti marginile in forma patrata, pentru a egaliza pe cat posibil marginile.
  4. Taiati apoi in forma patrata, dupa modelul presetat anterior, indepartand astfel excesul de clei polimeric/fimo
  5. Acest procedeu poate fi folosit pentru a crea orice forma, rotunda triunghiulara, etc. Conditia este ca imaginea pe care doriti sa o incadrati sa fie in centru.
Modele proprii in care sa folosesc aceasta tehnia momentan sunt doar pe hartie, voi reveni :) insa astept sa mi-o ia cineva inainte :).

Va doresc o zi pufoasa si sa nu va manance nervii zapada de afara.

Ta Ta,
Cati



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu